Ai început deja pregătirile pentru viitoarea sesiune de vânătoare? Uite aici top 5 accesorii pe care trebuie să te asiguri că le ai: 

1. Camere cu termoviziune

Aceste camere utilizează senzori specializați care detectează radiația infraroșie emisă de obiecte și corpuri, chiar și în condiții de iluminare redusă sau totală lipsă de lumină. Această radiație este apoi transformată într-o imagine termică care poate fi vizualizată pe ecranul camerei.

Pentru tine, camerele cu termoviziune sunt adevărate instrumente de vânat nocturn. Ele îți permit să observi animalele în întuneric, să identifici locurile unde se ascund și să le urmărești mișcările fără a fi detectat. 

2. Lanterne

Pentru vânătoare, este esențial să ai o lanternă cu o putere și o intensitate adecvate, care să ofere o lumină suficient de puternică pentru a ilumina zonele întunecate și să ofere o vizibilitate clară. Cum nu există artist fără pensulă, așa nu poate exista vânător fără lanternă! În plus, poate servi și ca o sursă de confort. 

Atunci când alegi o lanternă pentru vânătoare, este important să iei în considerare nevoile și preferințele tale specifice, precum și mediul în care o vei folosi. Asigură-te că faci o alegere informată, luând în considerare caracteristicile importante precum puterea, durabilitatea și durata de viață a bateriei pentru a obține o lanternă care să îți satisfacă pe deplin nevoile în timpul vânătorii tale.

3. Telemetre

De la distanța perfectă pentru un foc precis la estimarea distanței până la pradă, telemetrele sunt esențiale pentru un ochi ager. 

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui telemetru este precizia măsurătorilor sale. La vânătoare, ai nevoie de măsurători precise pentru a trage cu precizie către prada ta. Cele cu rază lungă de măsurare sunt în top telemetre preferate, deoarece îți oferă mai multă flexibilitate în estimarea distanței către pradă.

Unele telemetre pot avea funcții suplimentare utile, cum ar fi un mod de scanare continuă pentru a măsura distanța către mai multe obiecte sau un mod de compunere a unghiului pentru a lua în considerare și terenul înclinat. Astfel, vei economisi timp. 

4. Lunete de vânătoare

Lunetele de vânătoare sunt dispozitive optice care măresc imaginea obiectelor îndepărtate, permițându-ți să vezi mai clar și mai detaliat prada. Acestea sunt compuse dintr-o combinație de lentile și prismă care focalizează lumina și o măresc pentru a oferi o imagine amplificată a obiectului observat.

Diametrul obiectivului lunetei influențează luminozitatea și claritatea imaginii. Lunetele cu un diametru obiectiv mai mare permit o mai mare cantitate de lumină să intre în lentilă, oferind o imagine mai luminoasă și mai clară. Sunt echipate cu sisteme de ajustare pentru a corecta paralaxa, distanța și elevația, asigurând o trăgătură precisă și consistentă.

5. Binoclu cu termoviziune

Binoclurile cu termoviziune utilizează senzori specializați pentru a detecta radiația infraroșie emisă de obiecte și corpuri. Acești senzori transformă această radiație într-o imagine termică care poate fi vizualizată pe ecranul binoclului, permițând vânătorilor să vadă în întuneric și să observe animalele și alte obiecte în condiții de iluminare redusă.

Principalele diferențe dintre camerele cu termoviziune și binoclu cu termoviziune: 

Utilizare: Binoclurile cu termoviziune sunt concepute pentru observarea și monitorizarea obiectelor în mișcare în teren, în timp ce camerele cu termoviziune sunt utilizate pentru capturarea și înregistrarea imaginilor termice într-un mediu static sau mobil.

Design: Binoclurile cu termoviziune sunt compuse din două tuburi optice conectate între ele, în timp ce camerele cu termoviziune sunt dispozitive independente care includ senzorul de termoviziune, procesorul și ecranul de vizualizare.

Portabilitate: Binoclurile cu termoviziune sunt concepute pentru a fi purtate și utilizate în mișcare, în timp ce camerele cu termoviziune pot fi portabile sau montate pe diferite platforme, în funcție de nevoile și utilizările specifice.

Ca bonus, ia și o geantă termoizolantă pentru băuturi, pentru că nimeni nu ar trebui să își petreacă o zi de vânătoare fără o băutură răcoritoare la îndemână. 

Iar pentru accesorii, accesează site-ul nostru și achiziționează echipamentele potrivite pentru tine. Începând de la camere cu termoviziune, până la drone, avem produse exact pe gustul tău! 

Lanterna de cap VS. lanterna clasică. Ce preferi? 

Lanternă de cap vs lanternă clasică: Pentru ce ar trebui să optezi în funcție de situație?

Top 3 momente memorabile de vânătoare din filme și seriale

În lumea cinematografiei, vânătoarea a fost adesea un subiect destul de complex pentru dezvoltarea personajelor și evidențierea abilităților de supraviețuire. De-a lungul anilor, numeroase filme și seriale au prezentat scene memorabile de vânătoare, oferind fanilor...

Permisul de vânătoare – cum îl obții? 

Vânătoarea a devenit în timp o pasiune și chiar un mod de viață. Însă, pentru a practica această activitate în mod legal și responsabil în România, este necesar să deții un permis de vânătoare și permisul de port-armă.

Carnea de vânat: sfaturi pentru procesare

Carnea de vânat îți dă bătăi de cap? Cu siguranță dedici mult timp și efort pentru a asigura că animalul vânat este într-o stare optimă. Mândria și satisfacția de a obține un produs de calitate, precum și preparatele delicioase rezultate sunt motivațiile principale. ...

Interviu cu Ceaușu Ioan: pasiunea pentru vânătoare

Mereu ne-am dorit să aflăm poveștile din spatele pregătirilor pentru mersul la vânătoare. Astfel, avem plăcerea de a-ți prezenta un interviu captivant cu Ceaușu Ioan, un pasionat de vânătoare cu o experiență de 3 ani în acest domeniu.  Încă de mic, Ioan a fost...

Recomandări pentru începători în vânătoare – Cum să începi cu dreptul

Nu știi cu ce se mănâncă primii pași în vânătoare? Ești în locul potrivit! Fiind la început de drum, până și alegerea echipamentului potrivit poate părea ca o căutare a acului în carul cu fân. Avem dreptate? Înainte de toate, obține permisul de vânătoare. Poți citi...
X
0
    0
    Cosul meu
    Cosul tau este golInapoi la magazin